Liviu Mocanu neutralizează ilegal seringi la Spitalul din Mangalia

senol zevri copy

Senol Zevri


Povestea incineratorului ilegal de la spitalul Mangalia continuă. Continuă cu un aşa zis neutralizator.  Fostul manager Ion Niculescu a avut “boala” să achiziţioneze un incinerator de producţie românească în care a avut ambiţia să ardă deşeuri periculoase.

Citeşte...
 
Dobrogea: smochine şi cămile, în locul porumbului şi a ovinelor

sediu anif copy

 

Sute de mii de hectare de teren vor fi pârjolite în această vară. Dobrogea intră în anul secetei şi al exploziilor solare fără siteme de irigatii. Zecile de milioane de euro împrumutate de Guvern de la Banca Mondială sau Fondul Monetar Internaţional pentru elaborarea unor proiecte salvatoare s-au irosit în zadar. Sistemele de irigatii din judeţul Constanţa sunt rare şi neperformante.

Citeşte...
 
Oil Terminal ţapul ispăşitor al poluărilor din dana 84

 

Un studiu efectuat în urmă cu câţiva ani arata că în subsolul terenului pe care este amplasat depozitul Nord al companiei Oil Terminal există o aşa zisă pungă de hidrocarburi. În acelaşi studiu se mai arată că această pungă migrează odată cu pânza freatică pe direcţia Sud- Sud-Est spre exteriorul depozitului Nord până în zona portului, unde nu mai poate înainta din cauza construcţiilor hidrotehnice din zonă. Această pungă, se afirmă în studiul cu pricina, s-a format de-a lungul timpului din cauza poluărilor istorice.

Citeşte...
 
Primarii neagă prezenţa nitraţilor în sol. Guvernul zice că avem.

 

69 de localităţi din judeţul Constanţa au fost declarate zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi din surse agricole.Doar municipul Constanţa a scăpat de încadrarea periculoasă. Autorităţile centrale au cerut adoptarea unui plan de măsuri, însă subordonaţii din Constanţa neagă prezenta nitraţilor în sol şi apă.

Citeşte...
 
Eolienele, milioanele de euro şi distrugerea ecosistemelor

 

De câţiva ani buni Dobrogea e bântuită de „febra eolienelor”. Pentru că afacerea este una foarte profitabilă sunt mulţi care au investit în acest sector. Printre ei se numără nume cunoscute pe plan internaţional, naţional sau local.  Terenuri care se tranzacţionau pe nimic sau care nu prezentau interes din punct de vedere al fertilităţii au ajuns să valoreze bani buni.

Citeşte...
 


Pagina 1 din 2