Valentin Popescu, liderul proiectelor fără aviz de la mediu

valentin popescu copy

Valentin Popescu

Recentul scandal al mitei de la Agenţia de Protecţia Mediului Constanţa aduce în prim plan afacerile imobiliare ale domnului Valentin Popescu, directorul ziarului Liderul. Nu luăm în discuţie aici cine, cui şi de ce a dat mita. Şi nici de ce domnul Popescu nu a organizat un flagrant în adevăratul sens al cuvântului, cu bani însemnaţi şi procurori.

senol zevri copy

Senol Zevri

În aceste condiţii poate fi şi domnia sa tras puţin la răspundere pentru că se pedepseşte atât darea cât şi luarea de mită. Mă rog, probabil a fost o neînţelegere la mijloc. Cert este că scopul mediatizării poveştii domnului Popescu a fost compromiterea directorului APM, Senol Zevri, cel care i-a anulat Avizul de mediu pentru proiectul blocului de locuinţe. Prima afacere imobiliară a domnului Popescu este legată de un proiect situat pe un fost spaţiu verde din zona Sălii Sporturilor. Pe data de 29 noiembrie 2004, domnul Popescu a achiziţionat un teren în suprafaţă de 190 de metri pătraţi pe strada Mircea Cel Bătrân, la numărul 99 B, de la Primăria Constanţa. Preţul evaluat de experţii angajaţi de primărie, 9500 de Euro. Regimul de înălţime era de D+P+3E. Destinaţia, imobil de birouri. Acum clădirea este terminată şi la parter funcţionează un bar. A fost întocmit şi un proiect în anul 2005, iar în august, acelaşi an, a fost eliberat şi un Certificat de Urbanism. Timpul a trecut şi abia pe 11.07.2008, a fost emisă o adresă către domnul Valentin Corvin Popescu, de fapt un răspuns la o întâmpinare a domniei sale către APM. Domnul Popescu trebuia să obţină mai multe avize, printre care şi cel de mediu, pentru a putea obţine Autorizaţia de Construire. În documentul la care făceam referire mai sus se spune: „Referitor la notificarea Dumneavoastră, înregistrată la APM Constanţa, prin care solicitaţi emiterea Avizului de Mediu pentru <<Elaborare P.U.Z. pentru modificare proiect în curs de execu ţie, construcţie nouă D+P+3E+casa scării- Spaţiu alimentaţie publică, spaţiu prezentare auto, birouri- aprobat cu AC nr. 173 / 02.02.2006 privind închidere pergolă etaj patru, modificare dimensiuni ferestre şi suplimentare ferestre >> în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, str. Mircea Cel Bătrân, nr 99B, vă comunicăm următoarele: În urma referatului de teren din data de 11.07.2008, s-a constatat că investiţia mai sus menţionată este realizată în totatalitate, fapt pentru care planul nu mai face obiectul procedurii de obţinere a avizului de mediu…..” În concluzie la data la care s-a solicitat avizul de mediu clădirea era gata. Probabil avea şi Autorizaţia de Construire.

sabit danis copy

Sabit Daniş

Cum a fost emisă aceasta fără Aviz de mediu nu este clar. Un lucru este cert, domnul Popescu a vândut imobilul unui om de afaceri controversat, Sabit Daniş. Tot lui Sabit Daniş îi va vinde probabil şi blocul pentru care a ieşit scandalul presupusei şpăgi de la APM. Oricum ar fi probabil că rezolvă acest proiect domnul Popescu şi fără Aviz de mediu. Un lucru îl împiedică însă, opoziţia proprietarilor din blocul care se află la doar patru metri de proiectul domnului Popescu. Şi mai este şi Sabit Daniş care aşteaptă să cumpere. D.I.C.

 

 
https://installmentloanscompany.com/ valid cc;cc shop